La nostra opinió

La Seu aprova en ple extraordinari una mocio per aturar l'aplicació del 155

El grup del PDeCAT a l'ajuntament de La Seu d'Urgell ha impulsat, conjuntament amb els grups municipals d'ERC i la CUP, una moció amb l'ojectiu d'atrurar la suspensió de l'autonomia de Catalunya que es deriva de l'aplicació de l'article 155 de la Constitució Espanyola, mesura a la qual el Senat té previst donar curs durant el ple d'aquest dijous a les Corts. La proposta ha tirant endavant amb el suport de la totalitat dels regidors dels grups impulsors de la moció i tres dels regidors del grup Compromís-PSC en el decurs del ple extraordinari que s'ha celebrat aquesta tarda.

 

Llegir +

Un nou conservatori pel Pirineu

Després de 2 anys de feina discreta, finalment femrealitat el projecte de Conservatori de Música dels Pirineus. A partir del curs 2015-2016, tindrem un nou conservatori en conveni amb la Generalitat i amb tres seus (Berga, Puigcerdà i la Seu d’Urgell). Serà el primer conservatori català de l’eix transversal en amunt. 

Llegir +

L’aeroport i de com enlairem un futur millor

Si fins aquest mes la gestió era exclusivament tasca i responsabilitat de l'administració, ara comença l'etapa en què els actors de l'àmbit turístic i de l'hostaleria han de passar al davant.

Llegir +

Violència de gènere i igualtat?

Quants cops ens hem dit a nosaltres mateixes: “Això a mi no em passarà mai!”, “Jo per aquí no hi passo!”...? Reacció típica quan l’esgarrifança ens fa pujar per l’esquena una sensació de calfred en assabentar-nos d’un nou cas de violència brutal envers una dona... Un altre cas. Un de més. Un de tants. Un de massa.

 

Llegir +

La Seu d'Urgell, capital del formatge

Aquest cap de setmana la Seu d'Urgell acull la Fira de Sant Ermengol, primera fira documentada de la península ibèrica, concretament de l'any 1048. Aquest no és però el seu principal mèrit, sinó el fet que tot just vint anys enrere va saber reinventar-se i especialitzar-se en el formatge artesà del Pirineu.

Llegir +

La Seu que fem entre tots

Aquest 2014, la Festa Major i la històrica Fira de Sant Ermengol, els dos esdeveniments més antics i tradicionals que organitza l'Ajuntament de la Seu d'Urgell, han gaudit d'un èxit rotund. Gran part de la població de la Seu i de la comarca han participat activament en ambdós actes festius. L’oferta proposada per la ciutat projecta els actius de la Seu dins i fora de Catalunya.

Llegir +

Article d'opinió

El passat mes de setembre, com a la resta de pobles i ciutats, després del parèntesi que any rere any suposa el període estiuenc, amb les piles del tot recarregades, alumnat i professorat de la Seu i Castellciutat iniciaren el curs escolar 2014-15, un nou curs que enguany ha arribat de bracet d'un cert nombre de canvis que, malgrat el context econòmic, gràcies a l'optimització de recursos i a la relació amb altres agents de la comunitat educativa, contribuiran a fer del nostre un municipi educativament més competitiu.

Llegir +

La Seu, una ciutat d’activitat constant

La Seu d’Urgell ha esdevingut aquest any la capital del bàsquet català, per voluntat i treball de tots. S’han disputat, a casa nostra, la majoria de fases finals de les categories inferiors, i comptarem amb un tram final de màxim nivell: la disputa de la fase final de la lliga catalana masculina. En aquesta fase, intervenen els quatre equips catalans de l’ACB, i també la final femenina, amb els dos equips de la divisió d’Honor.

Llegir +
>>

© albertbatalla.cat Drets reservats