La nostra opinió

Junts, podem arribar més lluny!

Ja han passat uns dies des que va finalitzar la Festa Major de la Seu d'Urgell, i després de fer les valoracions corresponents, podem dir que: n'estem satisfets! Entre tots hem provat de fer una festa a gust de tothom, aquella tan esperada, on des del més petit dels urgellencs fins al més gran han pogut gaudir de més de 85 activitats diferents: esportives, musicals, infantils,...

Una festa feta amb i per la gent, amb la col·laboració directa de la Comissió de Festes, del Consell Municipal d'Infants, la Coordina de Casetes, entitats, associacions i clubs, que un any més han dedicat el seu temps a la ciutat; i enguany, com a novetat, la incorporació com a col·laboradors de l'associació d'hostaleria i dels pubs, amb noves propostes per ampliar l'ambient al centre de la ciutat. 

Aquesta Festa Major és el resultat de moltes reunions i de l’escolta activa que hem anat practicant durant aquests 4 anys de govern: reunions de participació ciutadana, amb representants de tots els sectors de la ciutat. Tots els qui han volgut dir-hi la seva durant aquests anys, han pogut fer-ho, han estat escoltats i aquest n’és el fruit!

Des del departament i l’equip de Govern ens marquem l’objectiu de continuar creixent, afrontant la feina que ens queda per fer i amb l’empenta de la tasca ja realitzada. Fins ara, el balanç n’és positiu i, repeteixo, n’estem satisfets!

Un programa d'actes no s’improvisa, sinó que suposa molts mesos de preparació per tothom que participa de l’organització. Tot i que representa molta feina, nervis i algun estira i arronsa previ, al final la il·lusió i el bon ambient que es respira durant els dies de Festa Major provoquen que les forces es recarreguin i que ens facin sentir aquell orgull de poble que cal seguir recordant.

Segur que tots ens n’hem endut algun bon record d'aquest dies: els concerts de les millors orquestres del país a Plaça Catalunya; el Ball Cerdà per part dels balladors i balladores i per part dels gegants; potser el primer cop que pugeu a l'escenari de casetes per tocar amb el vostre grup; la preparació per la desfilada a la rua amb la colla; els valors que ens va transmetre la Núria Vilarrubla, la pregonera d'enguany; el somriure d'alguna persona especial; el sopar amb la colla o les espurnes del correfoc que van omplir de llum els vostres ulls... Tots aquests sentiments i aquestes vivències són els que, finalment, ens han de quedar per sempre.

Un cop més, ens toca donar les gràcies a cadascuna de les persones que formen part d'aquest trencaclosques gegant. Cal agrair la predisposició per col·laborar; cal agrair els qui han decidit quedar-se enlloc de marxar de vacances; els qui han participat activament d’una o moltes activitats; els qui han proveït els seus comerços perquè les mestresses de casa omplissin el cistell per preparar els millors àpats de festa; els qui han practicat el civisme; els qui han treballat tota la festa i han vetllat, des de diferents àmbits, perquè tot funcionés; els qui han entès que l’organització de la nostra celebració no és fàcil, que amb menys cal fer molt, i que de vegades no es pot arribar arreu... A tots, moltes gràcies!

Vull acabar aquest article amb una frase de la cançó de Txarango que ja nombrava al llibret de Festa Major: “Junts, podem arribar més lluny!”.

Meritxell Planes i Bastida

×

© albertbatalla.cat Drets reservats