La nostra opinió

La Seu, una ciutat d’activitat constant

La Seu d’Urgell ha esdevingut aquest any la capital del bàsquet català, per voluntat i treball de tots. S’han disputat, a casa nostra, la majoria de fases finals de les categories inferiors, i comptarem amb un tram final de màxim nivell: la disputa de la fase final de la lliga catalana masculina. En aquesta fase, intervenen els quatre equips catalans de l’ACB, i també la final femenina, amb els dos equips de la divisió d’Honor.

És evident que és extremadament complicat tenir cada any un atractiu tan potent i mediàtic com ha estat aquesta capitalitat del bàsquet, però aquests darrers anys hem fet un gran pas endavant per situar la Seu com a referent al Pirineu en l’organització de petits i mitjans esdeveniments.

 

Els esdeveniments han tingut diferents vessants. En la temàtica esportiva hem gaudit d’actes com la Copa del Món de Piragüisme al Parc de Segre, la Transpir, l’Haute Route (bianual), el Circuit Fer amb l’Ultra Trail Cadí, l’Escanyabocs, les Estades d’Estiu de Bàsquet, etc.

En la cultural, la Seu pot sentir-se orgullosa del FeMAP, el Retaule de Sant Ermengol, la Trobada d’Acordionistes del Pirineu, el Picurt, la Ciutat Ruta del Tricentenari, etc. La ciutat també ha acollit  trobades i congressos com la Trobada Empresarial al Pirineu, el Congrés de Pediatria, el Congrés d’Educació i Entorn, Jornades de Trail Running, la Trobada Estatal de Barranquistes, la Trobada d’Autocaravanes, entre d’altres; i  fires i mercats com la Fira de Sant Ermengol -amb la Fira de Formatges Artesans del Pirineu-, la Fira de Teràpies Alternatives, el Mercat Medieval, etc.

 

 

Tots aquests esdeveniments poden dur-se a terme per la ferma aposta de l’actual equip de govern de l’Ajuntament, d’uns tècnics ben preparats i amb objectius ben definits, per l’empenta dels agents econòmics: Associació d’Empresaris, Associació d’Hoteleria i la Unió de botiguers, i, sobretot, gràcies a l’ànima de la ciutat que són els seus ciutadans amb les seves entitats, clubs, associacions, i, en definitiva, aquest voluntariat que sempre fa possible que s’arribi més lluny.

 

Per a poder posar en funcionament tota aquesta operativa la nostra ciutat disposa d’un bon grapat d‘instal·lacions públiques que donen resposta als diferents tipus d’esdeveniments que cerquem.

 

La repercussió econòmica, com no podia ser d’una altra manera, es va incrementant a mesura que creix el nombre d’esdeveniments. Així, hem passat d’un impacte econòmic d’uns 700.000 euros l’any 2012, a 1.000.000 d’euros el 2013, i enguany, un cop tanquem les xifres a final de temporada, segur que superarem àmpliament la xifra de l’any anterior.

 

 

En definitiva, estem convençuts de l’atractiu de la Seu envers el visitant però també de qui vol apostar per la nostra ciutat des del punt de vista de cercar un entorn, un lloc de negoci, un aparador o un de punt d’encontre, que de ben segur es trobarà amb una ciutat dinàmica, amable, interessant i professional per donar resposta als reptes de present i futur que se’ns presenten a tots plegats. De moment, per aquest mes d’octubre, podem oferir als nostres autòctons i visitants, a part de les finals de bàsquet de la lliga Catalana, el Quart de Milla Americana a l’Aeroport de la Seu, les Jornades  d’Emergències (SEM), la Fira de Sant Ermengol i la segona trobada d’Escudellaires de Catalunya. En perdreu l’oportunitat?

Jordi Pallarès i Porta

×

© albertbatalla.cat Drets reservats