La nostra opinió

La Seu que fem entre tots

Aquest 2014, la Festa Major i la històrica Fira de Sant Ermengol, els dos esdeveniments més antics i tradicionals que organitza l'Ajuntament de la Seu d'Urgell, han gaudit d'un èxit rotund. Gran part de la població de la Seu i de la comarca han participat activament en ambdós actes festius. L’oferta proposada per la ciutat projecta els actius de la Seu dins i fora de Catalunya.

Des de l’Ajuntament, per poder fer realitat aquests esdeveniments, hem emprès un lideratge polític clar i responsable. Però sense la participació de la societat civil urgellenca, ja sigui de forma individual o a través del teixit associatiu, aquestes celebracions no haurien estat tan reeixides. No podem oblidar, la gran tasca dels treballadors municipals que han fet prova d’una gran professionalitat, més enllà de les seves obligacions. Junts, hem contribuït a la bona organització i a l’èxit.

Pel que fa els treballadors, cal afirmar que són l'actiu amb més valor de tota organització. En aquest sentit no podem perdre de vista que l'Ajuntament és una entitat prestadora de serveis, on hem de tenir en compte la responsabilitat social envers els nostres ciutadans.

En una societat cada cop més exigent, molt poques vegades ens adonem de la gran tasca que fan els treballadors municipals, encara que aquesta sovint sigui silenciosa. Aquest raonament, és el que ens va motivar, en la celebració de la Fira 2014, a dedicar l’estand institucional a retre un senzill però sentit homenatge al món associatiu de la nostra ciutat, i també als treballadors públics del nostre Ajuntament.

Res és casual, hem de tenir en compte que quan passegem pels 54km de carrers o pels més de 182.000m2 de zones verdes de la Seu, algú ha fet possible el condicionament d’aquests espais, on les papereres estan buides, l'herba tallada, els arbres podats, les voravies polides i ben il·luminades, etc.

Quan a l’estiu, gaudim d’una piscina on l’aigua està en perfectes condicions, i a l'hivern, el dia que neva, sigui festa o no, sigui matí o tarda, els carrers estan  ets al més aviat possible. I des d’una altra vessant, si la Seu és una de les ciutats més segures de Catalunya, hem de traslladar aquest mèrit compartit al Cos dels Mossos d'Esquadra i a la nostra Policia Municipal.

Tot això ho fan possible persones, com tu i com jo; persones que en moltes ocasions fan esforços més enllà d'allò a què els obliga el seu lloc de treball, persones moltes vegades criticades i molt poques vegades reconegudes. Algun cop, de manera injusta, ha estat qüestionada la funció pública en general, i en  alguna ocasió pels propis polítics. Cal tenir en compte que cada treballador ha de ser valorat pels seus mèrits; en aquest sentit he de dir que l'Ajuntament de la Seu té la sort de comptar amb una bona plantilla de treballadors que té un alt sentit de la responsabilitat i de la professionalitat. I és aquí on rau gran part de l'èxit d'aquest consistori, aquest és el secret del perquè l’Ajuntament compleix. El perquè es paga als proveïdors a 30 dies - perquè és un dels que té l'organisme de recaptació propi i amb un alt grau d'eficiència-; perquè tenim unes escoles de música, de dansa o una llar d'infants de primera divisió; o perquè generem admiració en l’àmbit esportiu -tan pel que fa a instal·lacions, com pel que es refereix a l’oferta quantitativa i qualitativa, al nombre de clubs o a la gran quantitat de persones que practiquen esport de forma habitual-... I un llarga llista de serveis.

Durant el primer ple d’aquesta legislatura, l’alcalde ens plantejava un repte a tots els urgellencs i urgellenques: dedicar una estona cada dia a pensar com cadascú de nosaltres podia ajudar a fer una ciutat millor. És evident, que per a nosaltres aquesta tasca és la prioritat personal que ens hem marcat com a regidores i regidors del nostre Ajuntament. També és, òbviament, la prioritat dels treballadors i treballadores públics. Som servidors públics. Ara bé, la ciutat la construïm entre tots plegats i per això estem convençuts que amb l’energia de tots podrem fer una Seu millor. Som-hi!

 

Jesús Fierro

×

© albertbatalla.cat Drets reservats