Actualitat

09/05/2017
Facebook Twitter
PDeCAT-La Seu impulsa a l'ajuntament una mocio per a la reduccio de l'IVA dels serveis funeraris del 21 al 10%

L’ajuntament de la Seu d’Urgell ha aprovat una moció que té l’objectiu de promoure la reducció de la tributació de l’IVA en els serveis funeraris. La moció, impulsada pel Partit Demòcrata a nivel nacional, es va debatre a iniciativa del grup municipal de la formació a La Seu i busca que els serveis funeraris passin a tributar un 10% i no el 21% actual. Aquest fet, segons recull el text de la moció a la qual es va donar llum verda durant el ple municipal d’aquest mes de maig, ‘suposaria un alleujament fiscal pe a moltes famílies’

La moció té l’objectiu d’aconseguir que el Govern espanyol adopti els criteris impositius que contempla la normativa europea, inclosos a la directiva 2066/112/CE. La normativa contempla l’aplicació de tipus impositius reduïts en els serveis realitzats per funeràries i els serveis de crematori, juntament amb el subministrament de béns relacionats amb aquesta activitat.

Durant la seva intervenció, la tinent d’alcalde de l’Àrea d’Atenció a les Persones i presidenta comarcal del PDeCAT, Anna Vives, va explicar que ‘aquesta mesura contribuiria a alleugerir la pressió que implica per a les famílies asumir el cost dels serveis funeraris en una situació tan dolorosa com és la pèrdua d’un ésser estimat’. D’altra banda, Vives va posar damunt la taula l’aplicació dels termes previstos a la directiva europea en països com Bèlgica i Grècia, on apliquen tipus d’IVA reduït, o el cas de Luxemburg, on la pressió impositiva és mínima o bé, inexistent, com a Dinamarca, Irlanda, Itàlia, Holanda, Portugal, Suècia o el Regne Unit.

La moció estableix el trasllat immediat de l’acord al Govern espanyol així com a les entitats municipalistes del país: ACM i FMC.

×

© albertbatalla.cat Drets reservats