Actualitat

actualitat
Facebook Twitter
PDeCAT-La Seu es compromet amb la campanya del Si al referendum

La campanya pel Sí al referèndum per la independència serà la prioritat de l’acció política de la secció local del PDeCAT a La Seu i a l’Alt Urgell, des d’ara i fins la tardor, moment previst per a la celebració de la consulta. Aquest va ser el compromís adoptat durant el primer consell de vegueria que la formació a l’Alt Pirineu va celebrar ahir a La Pobla de Segur.

La reunió, encapçalada per la presidenta de la vegueria, Mayte Rivero, va comptar amb participació d’una vintena de representants dels comitès locals d’arreu de la comarca i la presència del president Artur Mas, així com dels coordinadors nacionals del partit, Marta Pascal i David Bonvehí.

Amb aquesta trobada, el PDeCAT a l’Alt Pirineu dóna el tret de sortida a la preparació del Referèndum, concretament, al desplegament al territori de totes les accions encaminades a obtenir el màxim de suport a favor del sí a la independència. Segons el diputat al Parlament i alcalde de la Seu d’Urgell, Albert Batalla, ‘estem convençuts que un estat independent és la millor opció per superar problemes endèmics als quals l'estat espanyol no dóna resposta'.

En la mateixa línia, el consell de vegueria també va acordar mantenir l’estratègia de defensa del territori a través de l’acció política a les institucions, al Parlament de Catalunya i les Corts españoles (el Congrés i el Senat) a través del plantejament d’iniciatives parlamentàries que contribueixin a millorar la situació de les comarques de l’Alt Pirineu amb una atenció especial a les infraestructures viàries: ‘el cas de l’abandonament crònic d’un eix cabdal per a la comunicación i la vertebració de les nostres comarques, com és la N-260, és d’una discriminació molt greu’, asegura Albert Batalla.

Finalment, la trobada també va servir per començar a posar fil a l’agulla a les eleccions municipals en un moment en qual s’està a punt de superar l’equador del present mandat.

×

© albertbatalla.cat Drets reservats