Albert Batalla

Actualitat

26/05/2017
Facebook Twitter
PDeCAT esmena 7,5 milions dels PGE per a accions i projectes a la comarca

La senadora PDeCAT a les Corts espanyoles, Mayte Rivero, ha presentat esmenes als Pressupostos Generals de l’Estat (PGE) valorades en 7,5 milions d’euros amb l’objectiu de desenvolupar projectes i accions concretes per al desenvolupament econòmic i la promoció de la comarca de l’Alt Urgell. Les esmenes al pressupost s’han plantejat d’acord amb les prioritats traslladades pel territori a la senadora demócrata i també presidenta del PDeCAT a l’Alt Pirineu.

El contingut i la motivació de les inversions que el territori vol que el Govern espanyol inclogui als Pressupostos Generals de l’Estat s’han presentat aquest divendres a la roda de premsa que ha tingut lloc a la seu de PDeCAT a La Seu d’Urgell i durant la qual han intervingut la senadora Mayte Rivero, el diputat al Parlament de Catalunya i alcalde de La Seu, Albert Batalla, i el president del Consell Comarcal de l’Alt Urgell, Jesús Fierro. 

Tots ells han donat detall del treball que el partit a fet a nivell de territori per tal de traslladar les prioritats en relació a aquells projectes que cal posar en marxa per millorar la competitivitat i promoció patrimonial de La Seu i comarca. Als 7,5 milions que suma aquest apartat, cal sumar-hi els més de 40 milions que l’Estat ha de pagar en concepte de les compensacions del pantà de Rialb.

La senadora i presidenta del PDeCAT a l’Alt Pirineu, Mayte Rivero, ha advertit que ‘els pressupostos de l’Estat, tal com estan plantejats, no atenen les necessitats del país, ni del Pirineu ni de l’Alt Urgell’ i, en aquest sentit, ha assegurat que ‘mentre aquest Estat siguiel nostre, continuarem demanant-li que atengui les seves obligacions amb nosaltres’. Rivero ha assenyalat que les esmenes presentades responen a incompliments i ‘a la desatenció permanent en matèries que són competencia de l’Estat’.

Bona part de les esmenes reclamen partides per a la implementació de projectes a La Seu d’Urgell, amb un import de 5 milions d’euros, als quals se sumen els 2,3 plantejats per a dues iniciatives d’abast comarcal. Finalment, també s’ha plantejat una esmena de 200.000 euros per a les obres de millora de la seguretat de la N-145, entre La Seu i Andorra.

El gruix inicial de la inversió reclamada per a La Seu d’Urgell persegueix la posada en marxa d’un programa d’inversió, restauració i dinamització del Centre Històric de la ciutat (2 MEUR). També es preveu una esmena de mig milió d’euros per a la implementació de la segona fase del projecte ‘La Seu Medieval’.

El gruix de les esmenes presentades recull un segon grup de projectes, dins l’àmbit de promoció econòmica i desenvolupament, per als quals es reclama dotació pressupostària per part de l’Estat.: 1 MEUR per a la implementació del Pla Smart City a La Seu i 30.000 euros per a la Fira de Sant Ermengol. Per al diputat i alcalde urgellenc, Albert Batalla, ‘estem treballant per aconseguir l’atractiu comercial i patrimonia que volem per a la Seu’.

El tercer bloc té l’objectiu de potenciar i desenvolupar el Parc del Segre com a infraestructura esportiva de referència i contempla una esmena d’1 MEUR en projectes de modernització i millora de les instal·lacions de cara al Campionat del Món de Piragüisme que acollirà el 2019. Paral·lelament, s’han plantejat esmenes per al funcionament i manteniment del Centre de Tecnificació Esportiva de Piragüisme i per a l’activitat de l’equip de piragüisme en la modalitat d’eslàlom (150.000 euros respectivament).

Un darrer àmbit, que ascendeix a 3,3 MEUR, el formen les esmenes presentades per fer posible el desenvolupament del Programa de Desenvolupament Rural Comarcal (2 MEUR) i per al projecte ‘Camina Pirineus’ (300.000 euros) que s’impulsa des del Consell Comarcal de l’Alt Urgell. El seu president, Jesús Fierro, ha denunciat la situación d’infrafinançament al qual estan sotmeses de fa anys algunes institucions ‘fet que ens impossibilita l’accés a recursos per finançar projectes de territori’.

×

© albertbatalla.cat Drets reservats