Albert Batalla

Actualitat

15/06/2017
Facebook Twitter
Albert Batalla impulsa al Parlament la regulacio de latencio sanitaria als fronterers

Tots els treballadors fronterers d’Andorra residents a l’Alt Urgell tindran dret a l’assistència sanitària a càrrec dels fons del Servei Català de la Salut. Sense excepcions. El Parlament de Catalunya ha donat avui llum verda a Llei d’Universalitació de l’Assistència Sanitària que permetrà l’accés a la sanitat pública als ciutadans i ciutadanes que acreditin l’empadronament en algun municipi de Catalunya.

El nou text inclou l’esmena plantejada pel diputat i alcalde de La Seu d’Urgell, Albert Batalla, en el sentit de reconèixer el dret asistencial ‘als treballadors residents a Catalunya que treballen fora de la Unió Europea i de l’Espai Econòmic Europeu’. El Projecte de Llei ha comptat amb el suport de la totalitat de grups de la cambra exceptuant el PPC, que hi ha votat en contra, i Cs, que s’ha abstingut

Per al diputat alturgellenc, Albert Batalla, ‘el que ha passat avui al Parlament és el punt final a una situació que portem denunciat des de fa molts anys, un greuge que afectava un grup molt important treballadors a Andorra residents a l’Alt Urgell, els quals no tenien reconeguda la seva condició de nous assegurats des del 2012, any en que el Govern espanyol va promulgar el decret de mesures urgents per garantir la sostenibilitat del Sistema Nacional de Salut’. La nova regulació sobre les condicions d’assegurat i beneficiari per poder accedir a l’assistència sanitària a l’Estat Espanyol, va provocar la suspensió la Llei Catalana d’Universalització i va deixar de reconèixer com a nous assegurats del CatSalut els treballadors fronterers residents a La Seu i comarca. 

Amb la Llei aprobada avui, les persones que no tenen la condició de beneficiàries del sistema nacional de salut de l'Estat podrán accedir novament a la sanitat pública si acrediten la residència a Catalunya.

×

© albertbatalla.cat Drets reservats