Actualitat

22/06/2017
Facebook Twitter
Culmina la millora de la C14 amb la reivindicacio historica del Tunel dels Tres Ponts

Govern ha adjudicat avui els treballs pel projecte constructiu del Túnel dels Tres Ponts. L’import dels treballs ascendeix a 34,5 milions d’euros i consistiran en la perforació de la infraestructura que permetrà salvar el perillòs tram de la C-14 de Tres Ponts, a la vall del riu Segre, entre Organyà i Montant de Tost. L’obra inclou també les actuacions d’eixamplament de la carretera en els trams situats abans i després de la boca del túnel.

L’adjudicació s’ha materialitzat mig any després que s’iniciés el procés de licitació del projecte, que té un termini d’execució de tres anys. Està previst, tal com estableixen els compromisos que la Generalitat va adquirir amb la comarca, que els treballs comencin durant aquest 2017, concretament durant aquesta tardor, segons ha informat avui el departament de Territori i Sostenibilitat.

Des de l’Alt Urgell, l’alcalde de La Seu i diputat al Parlament de Catalunya, Albert Batalla, ha indicat que ‘amb l’adjudicació assolim una reivindicació històrica i un projecte vital per a la comarca que serà una realitat en poc més de tres anys gràcies al compromís de la Generalitat, que ha entès que es tracta d’una inversió vital per a l’Alt Urgell’.

 

Batalla ha mostrat la seva satisfacció per la noticia i ha recordat que ‘aquesta és una reivindicació que portem plantejant des de fa més d’una dècada i que ha estat posible gràcies a la voluntat de l’actual Govern, que va incloure el projecte com a inversió prioritària al seu pla econòmic i financer, salvant-lo de les discussions pressupostàries del Parlament’.

Les caraterístiques de l’obra

Segons els detalls facilitats avui pel departamento de Territori i Sostenibilitat, l’actuació abasta un tram de prop de 3 quilòmetres,  entre la sortida del nucli d’Organyà i el túnel existent del Montant del Tost, just abans de la intersecció amb la carretera LV-4001. La calçada s’ampliarà fins als 10 metres d’amplada, amb dos carrils, un per sentit, de 3,5 metres i  vorals d’ 1,5 metres, per millorar la seguretat en tot aquest tram.

×

© albertbatalla.cat Drets reservats