Actualitat

25/07/2017
Facebook Twitter
Batalla insta a la creacio de la comissio de patrimoni cultural de Alt Pirineu i Aran

El Parlament debatrà aquest setembre la creació de la Comissió Territorial de Patrimoni Cultural de l’Alt Pirineu. El diputat de Junts Pel Sí i alcalde del PDeCAT a la Seu d’Urgell, Albert Batalla, va presentar a principis d’aquest mes de juliol la proposta de resolució que reclama a la Comissió de Cultura del Parlament que doni curs a la creació d’aquest òrgan per tal de completar el procés de descentralització administrativa d’aquesta àrea del Govern i s’incorpori al normal funcionament dels serveis territorials de l’Alt Pirineu i l’Aran, juntament amb la resta d’àrees desplegades actualment.

A l’exposició de motius, Albert Batalla posa de manifest l’elevat grau de concentració patrimonial que registren les comarques de l’Alt Pirineu, tant pel que fa a la presència de conjunts històrics, monuments, zones arqueològiques i paleontològiques així com zones d’interès etnològic, entre d’altres. Des del punt de vista geopolític, a aquesta elevada concentració d’elements patrimonials s’hi afegeix el fet que les comarques de l’Alt Pirineu representen un 20% de la superficie del país.

Finalment, el parlamentari alturgellenc recorda que la Llei de Vegueries de Catalunya, aprobada del 2010 i pendent de desplegament, ‘preveu el tractament de les comarques de l’Alt Pirineu com un àmbit veguerial diferenciat i, en conseqüència, amb els organismes territorials pertinents’.

Està previst que la proposta de resolució, presentada conjuntament amb la parlamentària Carmina Castellví, del Grup Parlamentari Junts pel Sí, es posi damunt la taula el mes de setembre, amb la represa del període de sessions.

Actualment, funcionen a Catalunya les comissions territorials de Patrimoni de Barcelona, Girona, Lleida, Tarragona, Terres de l’Ebre i Catalunya Central.

×

© albertbatalla.cat Drets reservats