Actualitat

29/07/2017
Facebook Twitter
Batalla: Si Ciutadans vol una convocatoria deleccions autonomiques a Catalunya, que comenci a fer campanya pel no

El diputat Albert Batalla ha dit al grup parlamentari de Ciutadans que “si vol una convocatòria d’eleccions autonòmiques a Catalunya, comenci a fer campanya perquè el ‘no’ guanyi el referèndum”. “Si és així, es convocaran eleccions autonòmiques; i sinó, evidentment, Catalunya serà un Estat independent”, ha afegit el diputat en resposta a la moció presentada per Ciutadans, en la qual es proposava convocar eleccions al Parlament.

“Volem resoldre a les urnes el que els unionistes i els seus amics del TC es van carregar”, ha afirmat Batalla fent referència a l’Estatut del 2006, que ha afegit que “votarem no a la moció perquè volem fer un referèndum, no unes eleccions al Parlament”“Volem que els catalans decideixin lliurement quin Estat volen pels seus fills”, ha destacat. Batalla ha recordat que l’Estat del 2006 va ser “un nou pacte amb l’Estat en un moment en què les costures del nostre autogovern s’esquinçaven” i ha afegit que “tots sabem com va acabar: el 2010 van fulminar l’Estatut aprovat per les Corts i pels ciutadans de Catalunya” i en aquest moment “es va trencar el pacte”, ha subratllat.

El diputat també ha respost a les declaracions que aquest matí ha fet la diputada Inés Arrimadas a Catalunya Ràdio en les quals apuntava que no estava d’acord amb la celebració d’un referèndum perquè no estava d’acord amb la independència. En aquest sentit, Batalla ha demanat a Arrimadas que deixi “que siguin els ciutadans els qui  triïn de forma adulta el futur del nostre país”. El referèndum inclou “l’opció del ‘sí’ i l’opció del ‘no’”, ha apuntat Batalla, que ha afegit: “els recomano que facin campanya pel no”. El diputat ha apuntat que “presentar una moció al Parlament per demanar que es convoquin eleccions denota una doble ignorància: prendre-li al President de la Generalitat la potestat de convocar eleccions; i la segona, no voler entendre res del procés polític del nostre país”.

Per últim, Batalla ha assegurat que en aquest moment és important protagonitzar una “revolució pacífica i democràtica per votar, per autogovernar-nos, per decidir lliurement el nostre futur, per tenir els instruments que l’Estat ens nega sistemàticament i per poder servir millor els ciutadans i territoris de Catalunya”, ha reblat. “Volem un Estat europeu, modern i plural a favor del seu poble; no un Estat que utilitza les clavegueres per destruir qui gosa plantar-li cara”, ha sentenciat.

×

© albertbatalla.cat Drets reservats