Actualitat

02/09/2017
Facebook Twitter
La JNC i PDeCAT concedeixen el Premi Estel als Geganters i Grallers dOliana

La JNC i el PDeCAT de l’Alt Urgell lliuraran enguany el 19è Premi Estel al grup de Geganters i Grallers d’Oliana. L’acte tindrà lloc el pròxim 10 de setembre, en el marc de l’aplec popular que es desenvolupa a la Torre Solsona. El guardó té la finalitat de reconèixer la contribució de l’entitat a la promoció de la cultura popular a través de la tradició gegantera, que es remunta a l’any 1977 amb la compra de la parella de gegants, i va cristal·litzar amb la constitució oficial de la colla en el marc de la primera Trobada Gegantera d’Oliana, l’any 1991.

La contribució del grup de Geganters i Grallers d’Oliana és cabdal en la instauració i consolidació de la cultura gegantera al municipi a banda de ser decisiu a l’hora d’articular un moviment geganter estructurat a la comarca i integrat al món geganter del país. Els impulsors del premi atribueixen a la colla el paper integrador que el projecte dels gegants ha desenvolupat al municipi i així com la capacitat d’aglutinar persones amb interessos diferents a l’entorn del món geganter.

El Premi Estel és l’acte a l’entorn del qual les dues formacions polítiques han centrat la commemoració de la Diada Nacional al territori, avançant-ne la data de celebració per tal de facilitar la participació a les mobilitzacions que durant els darrers anys s’han impulsat des de l’ANC. L’estructura de l’acte, però, no ha canviat i consisteix en l’aplec commemoratiu en el decurs del qual es lliura el guardó i es comparteix un berenar a base de coca i xocolata.

El Premi Estel es va crear l’any 1999 a iniciativa de la Joventut Nacionalista de Catalunya i de Convergència Democràtica de Catalunya a l’Alt Urgell amb la voluntat de promoure el reconeixement públic de la tasca d’aquelles persones i col·lectius que contribuïssin al foment de la llengua, la cultura i les tradicions catalanes

×

© albertbatalla.cat Drets reservats