Actualitat

actualitat
Facebook Twitter
Els Geganters i Grallers dOliana guanyen el 19e Premi Estel concedit per la JNC i PDeCAT

L’Associació de Geganters i Grallers d’Oliana van rebre aquest diumenge a la tarda el 19è Premi Estel en el marc de l’aplec popular que es desenvolupa a la Torre Solsona. El guardó, concedit per la Joventut Nacionalista de Catalunya i el Partit Demòcrata, té la finalitat de reconèixer la contribució de l’entitat a la promoció de la cultura popular a través de la tradició gegantera.

Els Geganters i Grallers d’Olina van començar l’any 1977 amb la compra de la parella de gegants i, uns anys més tard, el 1991 es van consolidar amb la constitució oficial de la colla en el marc de la primera Trobada Gegantera d’Oliana. La contribució del grup de Geganters i Grallers d’Oliana és cabdal en la instauració i consolidació de la cultura gegantera al municipi a banda de ser decisiu a l’hora d’articular un moviment geganter estructurat a la comarca i integrat al món geganter del país.

Els impulsors del premi atribueixen a la colla el paper integrador que el projecte dels gegants ha desenvolupat al municipi, així com la capacitat d’aglutinar persones amb interessos diferents a l’entorn del món geganter.

El Premi Estel es va crear l’any 1999 a iniciativa de la Joventut Nacionalista de Catalunya i de Convergència Democràtica de Catalunya a l’Alt Urgell amb la voluntat de promoure el reconeixement públic de la tasca d’aquelles persones i col·lectius que contribuïssin al foment de la llengua, la cultura i les tradicions catalanes. 

×

© albertbatalla.cat Drets reservats