Actualitat

27/09/2017
Facebook Twitter
Albert Batalla: 'defensem i defensarem que la gent pugui votar de forma pacifica'

El diputat al Parlament de Catalunya i alcalde de La Seu d’Urgell, Albert Batalla, ha comparegut avui davant la Fiscalia Superior de Catalunya en compliment de la citació que el fiscal superior va emetre el passat 20 de setembre. La seva compareixença coincideix amb els dos anys de la celebració de les darreres eleccions al Parlament de Catalunya, aspecte que Batalla ha assenyalat per recordar que ‘d’aquests comicis en va sorgir una majoria absoluta independentista, i encara molt més àmplia a favor del dret a decidir, amb un mandat democràtic clar que legitima el referéndum a Catalunya.’

Durant la seva compareixença, Batalla s’ha acollit al dret de no declarar perquè entèn que es tracta d’una causa oberta en un altre jutjat i, en conseqüència, el fiscal s’extralimita en els seves funcions. El Fiscal, però, no ha permès  a l’alcalde explicar el seu argument.

A la sortida del tribunal, Batalla ha refermat el seu compromís perquè els ciutadans de La Seu puguin votar aquest diumenge: ‘jo crec que a tot Catalunya s’ha de poder votar perquè és allò que ens demana la gent: els del sí i els del no’.

D’altra banda, Albert Batalla ha apel·lat al sentit comú i ha recordat que en que, en una democràcia, els problemes polítics s’han de resoldre a les urnes, i no a les fiscalies ni als jutjats. Tanmateix ha insistit en el fet que ‘defensarem que la gent pugui votar de forma pacífica a les urnes quin vol que sigui el futur del seu país’ i ha advertit que judicialitzar aquest anhel ‘generant un estat policial no ajuda a aquesta tranquilitat amb la qual es planteja un referéndum perquè la gent, la del Sí i la el No, puguin decidir lliurement el seu futur’.

A la seva arribada a la seu de la Fiscalia Superior de Catalunya a Barcelona, Albert Batalla ha estat rebut per dirigents del PDecat i diputats del grup parlamentari de Junts pel Sí, juntament amb prop d’un centenar de persones, entre alcaldes i veïns, que han viatjat des de l’Alt Urgell i la Cerdanya, per donar-li suport.  

×

© albertbatalla.cat Drets reservats