Prèviament, a la una del migdia, el alcaldes i alcaldesses s’han fet una fotografia de família davant l’edifici principal de la Comissió Europea. 

" />

Actualitat

07/11/2017
Facebook Twitter
Albert Batalla participa a Brusseles a lacte per a la internacionalitzacio del Proces

L' alcalde de La Seu d’Urgell, Albert Batalla, ha viatjat avui cap a Brussel·les amb el grup de 200 alcaldes d’arreu de Catalunya que han participat a l’acte convocat per les entitats municipalistes amb la finalitat d’explicar al món la visió local del Procés i internacionalitzar la situació política que viu Catalunya. Amb Batalla, són a la capital  belga quatre alcaldes més de l’Alt Urgell.

Els alcaldes han participat, a les 5 de la tarda, a l’acte públic que ha tingut lloc al Palau de Belles Arts de Brussel·les, al qual també hi ha pres part el president Carles Puigdemont, acompanyat dels quatre consellers del Govern que es troben a la capital belga. Tots han estat rebuts amb una ovació a la seva arribada a la sala del Palau de Belles Art son s’ha desenvolupat l’acte.

Prèviament, a la una del migdia, el alcaldes i alcaldesses s’han fet una fotografia de família davant l’edifici principal de la Comissió Europea. 

Cinc alcaldes de l’Alt Urgell, incloent Albert Batalla, formen part de la comitiva que avui s’ha desplaçat fins a Brussel·les: Cristina Barbens, de l’ajuntament de Bassella; Miquel Sala, de l’ajuntament d’Oliana; Celestí Vilà, d’Organyà i Rosa Fàbrega, de Valls d’Aguilar. Per als alcaldes urgellencs, la participació en aquest acte és imprescindible: ‘venim a explicar la nostra visió del procés i a denunciar que l’Estat actua amb represssó policial i judicial per afrontar un problema polític’, ha explicat Albert Batalla.

Batalla considera que el missatge que avui donaran els alcaldes a Brussel·les ‘recull la veu dels ciutadans i ciutadanes amb els quals estem en contacte permanent i és precisament aquest contacte directe el que ens permet dir, avui, que la gent reclama una solució política a la situació actual, i que aquesta solució passa pel respecte als drets i a les llibertats fonamentals que ara mateix s’estan infringint’.

L’acció que es desenvolupa avui a la capital europea és fruit de l’acord adoptat, divendres passat, per part de les executives de la Federació Catalana de Municipis i de l’Associació Catalana de Municipis en base al qual s’estableix un pla d’acció conjunt per denunciar davant la comunitat internacional els déficits democràtics que ha generat la resposta del Govern espanyol al Referèndum i a la proclamació de la República per part del Parlament de Catalunya: el cessament del Govern de la Generalitat en ple i l’empresonament d’activistes culturals i de 8 consellers de l’executiu de Carles Puigdemont que es troba a Brussel·les amb la resta de membres de l’executiu denunciant els fets davant al comunitat internacional.

×

© albertbatalla.cat Drets reservats