Actualitat

14/12/2017
Facebook Twitter
Jordi Turull demana a La Seu convertir el 21D en loportunitat per restituir el president Puigdemont i el seu Govern

Situar les coses allà on eren, amb el retorn del president Puigdemont i el Govern elegit pels ciutadans i destituït pel 155. Aquest és el missatge que aquest vespre ha donat el conseller Jordi Turull davant els centenars de persones que han omplert avui la Sala Sant Domènec en  l’acte que Junts per Catalunya ha celebrat a La Seu d’Urgell.

L’acte central a l’Alt Urgell de la candidatura ha estat marcat pels  missatges reiterats de gratitud, de dignitat i d’esperença davant l’oportunitat que donen les urnes del 21 de Desembre, punt en el qual han coincidit totes en les intervencions dels candidats: des del cap de llista per Lleida, Pirineu i l’Aran, Josep Maria Forné, fins a les candidates de l’Alt Pirineu, Imma Gallardo i l’alturgellenca Rosa Fàbrega. Un objectiu que ha sintetitzat Jordi Turull quan ha afirmat que ‘hem de convertir el 21 de desembre en una oportunitat en aquell terreny de joc en el qual nosaltres sabem jugar: el de les urnes, les paperetes, la democracia i la llibertat, de forma cívica i pacífica’.

L’encarregat d’obrir les intervencions ha estat l’alcalde de La Seu  i diputat per Lleida durant els darrers 14 anys, Albert Batalla, amb un missatge contundent que no ha estavlviat crítiques a la hipocresia d’altres candidats del territori que ‘avui porten a les llistes aquells a qui anys enrere criticaven’, fent referencia a la presència del democristià Ramon Espadaler a les llistes del PSC.

Batalla ha fet públic el seu agraïment al suport rebut durant la seva etapa com a parlamentari, que ara finalitza, i ha apel·lat els ciutadans a donar una resposta  ferma a les urnes perquè ‘aquestes són unes eleccions de país, de dignitat i de resposta política democràtica contundent a un Estat que només ha tingut com a resposta la violència, la repressió i la presó’.

Les referències a l’empresonament de bona part del Govern de Carles Puigdemont i l’objectiu de restituir-lo en la seva integritat han estat una constant en un acte que no ha estalviat crítiques a aquells que ‘la hipocresia i la frivolitat ha convertit en còmplices de la repressió’: ‘Mentre tu ballaves a mi m’enmanillaven’, ha dit Jordi Turull en referència a Miquel Iceta ia  l’actitud del PSC en tot el procés.

Jordi Turull ha insistit en la recuperació de la dignitat ‘que nosaltres no hem perdut en cap moment i que ens va portar a sortir de la presó tal com hi vam entrar: vestits de consellers’ i ha elogiat la coherència d’Albert Batalla durant la seva trajectòria com a diputat, bo i destacant-ne ‘la lleialtat per la seva gent a l’hora de defensar el territori fins i tot en contra de decisions del Govern’.

El cap de cartell de Junts per Cataluna a Lleida, el Pirineu i l’Aran,  Josep Maria Forné, ha presentat Junts per Catalunya com la candidatura que representa la transversalitat ‘des de la dignitat que implica l’objectiu de restituir el President Puigdemont i l’esperança de comptar amb un projecte per construir un país millor’. Forné ha alertat també que ‘l’excepcionalitat d’aquestes eleccions són el context en el qual es produeixen però, sobretot,per qui les convoca’ i, per aquest motiu, ‘hem de desbordar’.

L’acte ha comptat amb la projecció d’un missatge del President Puigdemont des de Brussel·les, drant el qual ha advertit els presents que ‘la Catalunya que volem és la de les persones, no la de l`Ibex ni la de la llotja al Bernabeu’. Puigdemont ha reivindicat el dret a comptar amb els recursos que genera el país per millorar la qualitat de vida: ‘Aquesta és la tria del dia 21. Els que creuen que no tenim dret a aquests recursos i els que creuen que els hem de tenir i que no hi renunciarem. Els lluitarem malgrat haguem de fer sacrificis personals, com estem fent’.

La intervenció del President ha finalitzat amb una crida a convèncer els indecisos: ‘Si ho fem enviarem un missatge d’esperança a aquella gent que encara es pregunta el per què un govern escollit democràticament està, una part a la presó, i una altra a l’exili’.

L’acte que ha començat a les 8 del vespre, ha finalitzat amb el cant d’Els Segadors amb l’auditori d’empeus.

×

© albertbatalla.cat Drets reservats