Actualitat

22/12/2017
Facebook Twitter
Junts per Catalunya revalida la seva victoria a la Seu i a Alt Urgell

Amb una participació comarcal del 77,51%, Junts per Catalunya ha estat la força més votada a la Seu d’Urgell i al conjunt de la comarca,  a excepció de dos dels seus 19 municipis: Arsèguel i Cava. A la capital, la victòria de la candidatura s’ha traduït amb el 28,01% dels vots.

A l’Alt Urgell, Junts per Catalunya ha vençut amb més clarament amb un total de 4.011 vots (34,27%) i revalida la victòria en tots els municipis menys a Arsèguel i a Cava. A Oliana, amb una participació de 1.152 persones, JuntxCat ha guanyat amb el 45,64% dels vots. Situació molt semblant a la d’Organyà, on la candidatura encapçalada pel President Carles Puigdemont s’ha fet amb el 42,75% dels vots.

Uns resultats que satisfan el fins ara diputat i alcalde de la Seu, Albert Batalla,  perquè ‘entenem que la gent ha comprès molt bé que aquestes eleccions no anaven de programes electorals territorials ni sectorials, sinó de donar la resposta política al 155”. Batalla ha volgut posar en valor també el fet que ‘tant a la Seu com a la comarca, la suma de vots independentistes ha millorat respecte al 27 de setembre’.

Per la seva banda, la candidata número 13  i nova representant de l’Alt Pirineu al Parlament, l’alturgellenca Rosa Fàbreba, s’ha mostrat igualment satisfeta per uns bons resultats obtinguts malgrat ‘sortir amb la desavantatge que implica tenir els principals líders a l’exili i a la presó’ i ha avançat que els objectius a partir d’ara s’han de centrar en ‘treballar per restablir el Govern de la Generalitat i continuar treballant per un país més lliure i més junt on tothom entengui que no es poden acceptar atacs a la democràcia tant greus com els que hem patit fins ara’.

A la circumscripció de Lleida, finalment els escons s'han repartit entre quatre formacions, i la Seu d'Urgell seguirà comptant amb dos representants al Parlament. 

×

© albertbatalla.cat Drets reservats